Vandaag een bijzonder moment in Enschede. Daar reikte Keurmerk Nederland aan JDE Schoonmaakdiensten het 100e SIEV-Keurmerk uit. Een bijzonder feit, waar SIEV-voorzitter Maurice Rutgrink speciaal voor naar Enschede was gereden. “Hier mogen we als SIEV trots op zijn. We zijn in 2012 als branchevereniging opgericht om iets te betekenen voor MKB bedrijven in de schoonmaak en de glasbewassing. Nog geen twee jaar later hadden we een onafhankelijk keurmerk opgericht dat ‘Schoonmaken-is-een-vak’ heette en nu op de valreep van 2016 naar 2017 de 100ste keurmerkdrager mogen optekenen is prachtig”. 

SIEV keurmerkHet SIEV-keurmerk toetst schoonmaakbedrijven op de volgende criteria: kwaliteit, voldoen aan wetgeving en CAO, voldoen aan de code verantwoord marktgedrag, werken met opgeleid personeel,  goede arbeidsomstandigheden en zorg voor het milieu. Het keurmerk wordt bij bedrijven ter plaatse getoetst door de onafhankelijke inspecteurs van Keurmerk Nederland. De Raad van Toezicht van Keurmerk Nederland houdt onafhankelijk toezicht op het proces van inspectie, keurmerkuitgifte en –registratie. Zo is het keurmerk gegarandeerd onafhankelijk en transparant en draagt het met trots de naam “Schoonmaken Is Een Vak’.

SIEV helpt haar leden
“Mochten er leden zijn die op zoek zijn naar verbetering van hun kwaliteit, dan helpen we hen op weg waar dat kan. Inmiddels hebben we als branchevereniging veel kennis en ervaring in huis en die delen we met de leden. Inmiddels hebben we zelfs een keurmerkcommissie die zich bezig gaat houden met de blijvende kwaliteit van het keurmerk. Maar aan de andere kant ook leden en aspirant leden die het keurmerk willen behalen op weg helpen met de voorbereidingen.“, aldus Rutgrink.

JDE Schoonmaakdiensten
De nieuwste keurmerkdrager JDE is er blij mee. De speciaal voor dit heuglijke feit meegenomen taart wordt snel gedeeld met het aanwezige personeel die deze rustige week tussen kerst en oud- en nieuw gebruiken om ook het eigen bedrijf eens goed op te ruimen en opnieuw in te richten. Dit landelijk actieve MKB-bedrijf in de schoonmaak is een typische compacte allrounder in de schoonmaak. Van kantooronderhoud tot glasbewassing, van schoonkaak winkelcentra tot sanitair-reiniging, in principe is JDE full service. “En het mooie is, als SIEV lid kun je altijd voor kennis en hulp terecht bij de andere SIEV-leden”, zo vult Rutgrink aan.