ECMR start nieuwe implementaties om verdere duurzame acties te verhogen in samenwerking met de Nederlandse branchevereniging SIEV en het Nederlandse Circulaire Schoonmaakcentrum. Gezamenlijke kennis en krachtenworden gebundeld om het plastic afval te verminderen door hergebruik en recycling van blikjes en flessen uit HDPE- en LDPE-materialen. Daarom is er een gespecialiseerd Circular Cleaning Knowledge Center voor de schoonmaakindustrie gecreëerd.

Als plastic niet van de rest van het afval wordt gescheiden, dan wordt het verbrand. Aangezien een groot deel van de verbranding van kunststoffen giftig is, is het schadelijk voor het milieu. Bovendien zijn alle kunststoffen gemaakt van aardolie, biologisch niet afbreekbaar.  Het voordeel is dat plastic recycling eenvoudig en goed is. Wij kunnen echter alleen plastic afval recyclen en hergebruiken, als plastic van de rest gescheiden is.

Alle kunststoffen zouden moeten worden gerecycled en worden hergebruikt voor nieuwe doeleinden, vooral voor de schoonmaakindustrie. Dat is de reden waarom de krachten zijn gebundeld; om meer plastic te recyclen, voor alle schoonmaakbedrijven die het milieu respecteren.

Geen verdere excuses zijn essentieel om vooruit te gaan voor de schoonmaakbedrijven, facilitaire diensten en eindgebruikers in de zorg, hospitality- en overheidsinstanties. Zij zullen alle kennis en ondersteuning krijgen om een succesvolle overgang te maken naar een betere manier van recycle- en hergebruik van plastic, om zo een schoon geweten voor onze nieuwe generaties te creëren.

Zie het gehele bericht in de nieuwsbrief van ECMR.