Het einde van het jaar is in zicht. Wat een veelbewogen jaar is 2022. Een jaar waarin SIEV zijn 10-jarig bestaan vierde. Met trots en dankbaarheid dat u lid van de mkb-branchevereniging bent. Een jaar waarin u mij tot voorzitter verkoos. Een jaar waarin het bestuur zich uitbreidde en weer groeide naar 5 bestuursleden. Een jaar waarin we landelijk en op geopolitiek niveau als mens en ondernemer met veel verrassende uitdagingen te maken hebben gekregen: kostenstijgingen als gevolg van de oorlog in de Oekraïne, schaarste aan personeel en meer.

Wat ons als SIEV in 2022 het meeste heeft beziggehouden, zijn onze eerste stappen om aan de cao-onderhandelingstafel te komen. We beseffen dat 97% van de ondernemers in Nederland mkb’er is. In alle branches; ook in de schoonmaak. We beseffen ook dat SIEV een netwerk moet opbouwen in Den Haag om de stem van het mkb te kunnen laten horen bij de politiek en bestuurders van het land. We doen er alles aan om dat te bereiken. We zetten daarvoor zelfs vaak ons eigen ondernemerschap op een lager pitje, want als SIEV willen we vlammen.

Om ons gezamenlijke SIEV-doel te bereiken, zoeken we meer leden. Want hoe groter SIEV wordt, hoe sterker we samen zijn. Dus… vertel het bedrijfsvrienden en collega’s. Help ons en help elkaar met deze groei. In 2023 blijft ons lidmaatschap op hetzelfde kostenniveau; onze geste en gezamenlijke beslissing in deze tijd van inflatie. Ook in 2023 behouden we u graag als SIEV-lid.

Fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2023,
Raymond

P.S. We horen graag wat u belangrijk vindt, wat we voor u nog meer kunnen betekenen en natuurlijk hoe wij u kunnen helpen. Dat is tenslotte ook wat onze brancheorganisatie sterk maakt: samen werken, kennis delen en elkaar helpen.