Vanaf vandaag zijn de inschrijfmogelijkheden voor de Golden Service Awards voor MVO en Innovatie geopend. De twee awards worden dit jaar beide op 22 juni uitgereikt. Daarnaast kunnen schoonmaakorganisaties ook vanaf nu hun Schoonmaker van het Jaar inschrijven voor de verkiezing.

Innovatie Award
Allereerst wordt op 22 juni bij het Miele Experience Center in Vianen de award voor innovatie uitgereikt. Daarbij is de jury op zoek naar dé lichtende voorbeelden van innovatie in de schoonmaak. De inschrijvingstermijn is 1 maart gestart. Wilt u meedoen, dan kunt u tot en met 8 mei uw cases indienen. Op basis van de criteria – bijvoorbeeld dat u een samenwerking moet laten zien, originaliteit, impact, praktische toepasbaarheid, duurzaamheid en het draagvlak voor de innovatie – kiest de jury vijf cases. Uw innovatie mag een product zijn, maar ook een dienst of een proces. Voorwaarde is wel dat samenwerking moet zijn gezocht met bijvoorbeeld een opdrachtgever of schoonmaakbedrijf om de innovatie in de praktijk te brengen. Vijf cases gaan door naar de finale. Zij mogen de case tijdens de bijeenkomst van de Golden Service Awards op 22 juni presenteren. Uit de vijf, komt uiteindelijk de winnaar van de Golden Service Award voor innovatie.
Inschrijftermijn cases sluit op 8 mei 2017
Bekendmaking nominaties: 6 juni 2017
Uitreiking award: 22 juni 2017
Lees meer en schrijf in.

MVO Award:
Als tweede wordt de Golden Service Award voor MVO op 22 juni uitgereikt. Daarbij gaat de jury op zoek naar dé toonaangevende voorbeelden van samenwerkingen die het beste een balans weten te vinden tussen winst, milieu en medewerkers. “We gaan dit jaar nog scherper letten op die integraliteit”, aldus de jury. Dat in de wetenschap dat echt maatschappelijk verantwoord ondernemen alleen ontstaat door samenwerking, over de grenzen van de eigen organisatie heen. En dat MVO niet alleen mens, milieu of planeet is. Het is een combinatie. Tot en met 8 mei kunt u uw MVO-cases indienen. Ook hier geldt: uiteindelijk kiest de jury vijf cases die zichzelf mogen presenteren tijdens de bijeenkomst op 22 juni. De jury let op tal van zaken: van samenwerking (met schoonmaakbedrijf/opdrachtgever of leverancier middelen en materialen) en ondernemendheid (economische prestatie) tot aan het sociale aspect, de ecologie en de balans tussen die drie. Maar ook wil de jury een balans tussen ondernemend, sociaal en ecologisch terug zien.
Inschrijftermijn cases sluit op 8 mei 2017
Bekendmaking nominaties: 6 juni 2017
Uitreiking award: 22 juni 2017
Lees meer en schrijf in.

genomineerden van de MVO-award 2016

Meer informatie
Alle criteria, ook voor innovatie, zijn terug te vinden op http://www.goldenserviceawards.be/ en .nl. Ook daar vindt u de inschrijvingsformulieren waar u de nodige informatie over uw case kwijt kunt. De verkiezingen staan open voor partijen in de schoonmaak en hygiene in België en Nederland.

Verkiezing schoonmaker van het jaar 2017:
De Golden Service Awards komen ook weer begin december met de Schoonmaker van het Jaar-verkiezing. Daarbij wordt gezocht naar de Schoonmaker van het Jaar 2017 voor België en voor Nederland. U kunt kandidaten inschrijven via het inschrijfformulier op de website http://www.goldenserviceawards.be/ of .nl. De verkiezing staat open voor alle schoonmaakbedrijven (van klein tot groot) en eigen schoonmaakdiensten van organisaties en instellingen in België en Nederland. Per schoonmaakorganisatie mogen drie kandidaten worden aangedragen. U kunt tot en met 1 september uw kandidaat aandragen. De onafhankelijke jury beoordeelt alle inzendingen op basis van de vooraf opgestelde criteria. Die criteria, te vinden op de website van de Golden Service Awards, gaan onder andere over betrokkenheid, motivatie, opleidingen, ervaring, kennisoverdracht en vaardigheden. Op basis van de criteria kiest de jury 20 kandidaten, 10 per land. Zij worden door de jury bezocht. Dit leidt tot een selectie van 5 finalisten per land, die doorgaan naar de finale begin december. Dan wordt duidelijk wie zich de Schoonmaker van het Jaar mag noemen. Eén voor België en één voor Nederland.
Inschrijftermijn sluit op 1 september 2017
Bekendmaken 2 x10 halve finalisten per land: 26 september 2017
Jurybezoek aan halve finalisten: 26 september – 20 oktober 2017
Uitreiking award: 7 december 2017
Lees meer en schrijf in én zie hier het programma van 7 december 2017

De twee winnaars (Nederland/België) van Schoonmaker van het Jaar 2016

© Fotopersburo Bert Jansen TEL: +31(0)6-53703449
Onderwerp : uitreiking schoonmaker van het jaar opdr 2302
(foto Bert Jansen)
Fotograaf : Bert Jansen

Bronvermelding: Goldenserviceawards en Vakmedianet