Onze partner op Cao- en juridisch gebied, The Legal Company, organiseert in het najaar een aantal interessante masterclasses.

 

Masterclass Contractwisselingen in de schoonmaak d.d. 5 oktober 2023

Deze masterclass gaat in op de (juridische) haken en ogen rondom artikel 38 van de cao Schoonmaak- en glazenwassersbedrijf. Ook worden er in deze masterclass handige tips & tricks gegeven vanuit onze ervaring als juridisch dienstverlener voor de schoonmaak- en glazenwassersbranche.

Lees verder >>

Word intern vertrouwenspersoon in één dag d.d. 9 november 2023

Elk schoonmaakorganisatie is wettelijk verplicht een veilige werkomgeving te bieden aan haar werknemers. Toch kan een werknemer zomaar geconfronteerd worden met vervelende situaties zoals pesten, discriminatie en seksuele intimidatie. Zeker in de schoonmaakbranche, waarin medewerkers zich moeilijker verbaal kunnen weren en op verschillende objecten komen waar niet altijd iemand toezicht houdt.

Met de training ‘Word intern vertrouwenspersoon in één dag’ draagt u bij aan een veilige en vertrouwde omgeving binnen uw schoonmaakorganisatie.

Lees verder >>

Masterclass Ken uw rechten en plichten bij ongewenst gedrag en integriteitsschendingen
d.d. 23 november 2023

Wilt u als schoonmaakondernemer juridisch inhoudelijk dieper ingaan op de ongewenste omgangsvormen en integriteitsschendingen? Volg dan deze masterclass. De masterclass is een vervolg training van de masterclass ‘Word intern vertrouwenspersoon in één dag’ maar kan ook los daarvan gevolgd worden.

Lees verder >>

Legal ontbijtsessie: ‘Ontslag op staande voet: de valkuilen en lessen!’ d.d. 7 december 2023

Het ontslag op staande voet is een heftig rechtsmiddel dat niet zomaar door werkgevers kan worden ingezet. Er bestaan dan ook veel valkuilen bij deze manier van de beëindiging van een arbeidsrelatie. Want wat moet je als werkgever goed hebben geregeld? Wat zijn de voorwaarden voor een ontslag op staande voet? Wat is een dringende reden? Wat kan een werknemer daartegen in brengen?
In deze ontbijtsessie worden aan de hand van voorbeelden uit de praktijk alle juridische aspecten van het ontslag op staande voet besproken.

Lees verder >>