De keurmerkcommissie houdt zich bezig met het beheer en de innovatie van het SIEV-Keurmerk en onderhoudt het contact met het uitvoerende bedrijf, Keurmerk Nederland. SIEV-penningmeester Antoine Verhoef is als bestuurslid betrokken bij de keurmerkcommissie: “Het SIEV-Keurmerk was na onze oprichting in 2012 een van onze eerste gerealiseerde doelen, want we wilden en willen bedrijven in de schoonmaakbranche de mogelijkheid geven om zich positief en transparant te onderscheiden van minder presterende branchegenoten. Nu bijna 10 jaar verder willen we het keurmerk weer graag goed onder de loep nemen en waar nodig verbeteren. Daarom zoeken we twee extra bestuursleden en een voorzitter.”

SIEV gelooft in de kracht van de mkb’er én van een keurmerk. Het SIEV Keurmerk is een praktisch en betaalbaar certificaat mét realistische doelen: herkenning, onderscheid, objectiviteit, kwaliteit en betrouwbaarheid. “Het SIEV Keurmerk past bij alle typen schoonmaak(gerelateerde) bedrijven en de praktische opzet maakt het extra aantrekkelijk voor het mkb. Ons keurmerk bevat specifieke deelcriteria voor groothandels in schoonmaakartikelen en glazenwasserij”, legt Antoine uit.

In 2012 is het SIEV Keurmerk gerealiseerd en diverse opdrachtgevers, zoals Heijmans en BAM, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en de Belastingdienst, erkennen het SIEV Keurmerk als tool om een schoonmaakbedrijf te controleren. “Zo maken we samen de sector sterker!”, onderbouwt Antoine.

Lef?
Wie zich voor een sterkere branche en het keurmerk in wil zetten en affiniteit met het SieV Keurmerk heeft, nodigen we van harte uit: mail het SIEV bestuursbureau@siev.info. Je inzet is waardevol en kost relatief gezien weinig tijd, dus goed te combineren met jouw ondernemerschap. Voor specifieke inhoudelijke vragen over de bestuursfuncties bel Antoine Verhoef: 06 – 54 72 88 95. Of bel voor algemene informatie naar het SIEV Bestuursbureau: (085) 210 11 20.