
SIEV-loketten
Delen met anderen wat je weet, is waardevol.: “Het is prettig als je bij een club zit, die met elkaar problemen bespreken en oppakken”. Mede daarom is onze missie: alleen ga je verder, samen ga je harder. Dus door zaken te delen, kunnen we vermenigvuldigen. Een absolute meerwaarde voor leden is dat SIEV diverse diensten speciaal voor haar leden aanbiedt.
SIEV-juridisch loket
Het SIEV-juridisch loket is er voor al je juridische en cao gerelateerde vragen!
Wat moet ik doen met een stelende werknemer? Hoe zit het met contract overname? Mag een huurverhoging zomaar worden doorgevoerd? Hoe moet artikel 29 uit de cao worden uitgelegd?
Heb je als schoonmaakondernemer dergelijke vragen* over de cao of andere juridische vragen? Dan kun je elke werkdag bij het SIEV-juridische loket terecht.
Het juridische loket is voor alle SIEV-leden telefonisch bereikbaar op 085 – 0478281, keuzemenu: optie 1 en wordt beheerd door The Legal Company (TLC).
De ondernemingsjuristen van
The Legal Company zijn gespecialiseerd in de schoonmaak- en glazenwassersbranche en beschikken over ruime kennis
en ervaring op het gebied van:
- CAO Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf
- Arbeidsrecht
- Contractenrecht
- Ondernemingsrecht
- Huurrecht
- Privacyrecht
* Het loket is bedoeld om korte juridische vragen te stellen. Moeten er documenten getoetst worden of vloeit er verdere afhandeling uit voort, kunnen hier kosten aan verbonden zijn.
SIEV-verzuimloket
Het SIEV-verzuimloket regelt een arbodienst en verzuim-verzekering voor SIEV-leden.
Een noodzakelijk kwaad? Door veel ondernemers wordt dit zo ervaren. Het kost geld, veel geld en als je deze nodig hebt is er iemand ziek. Ziekteverzuim kost geld en veel kopzorgen om de business door te laten gaan en een vervanger te regelen.
Een verzuimverzekering is als een brandverzekering. Je weet pas wat het voor je doet als je het nodig hebt. Vraagje wanneer heb je er voor het laatst naar gekeken?
De verzekeringsmarkt en de markt voor arbodienst-verlening zijn erg in beweging. Het verzuim neemt toe, werknemers zijn moeilijk te vinden en of vast te houden. Werkgevers “vergeten” jaarlijks ongeveer 180 miljoen euro te claimen bij verzekeraars. Arbodiensten kosten werkgevers 1 miljard en het is lastig te bepalen wat het oplevert. Ik ken maar weinig werkgevers die tevreden zijn over hun arbodienstverlening of verzekeraar. Dat kan anders!
Ondernemers willen ondernemen, een zieke medewerker kost werkgevers 4 uur begeleiding per week! Veel geld en kopzorgen. Je merkt dit pas als je het nodig hebt. Dan kun je echter niets meer regelen. Daarom hierbij de tip! Investeer deze maand 4 uur om hiernaar te kijken. Neem een kop koffie relax, zoek een goede adviseur en laat het uitzoeken. Waarom? Het kan je veel geld besparen, veel tijd besparen maar vooral veel kopzorgen als je het nodig hebt. Wat als de arbodienst en de verzekeraar voor jouw werken en helpen jouw te laten ondernemen? Het kan als je de juiste keuzes voor jezelf maakt. Wat kan en wil je zelf doen en wat kan je zelf als risico dragen. De rest moet strak geregeld zijn.
Het verzuimloket is voor alle SIEV-leden telefonisch bereikbaar op 085 – 0478281, keuzemenu: optie 2 en wordt beheerd door VLC & Partners. Zij zijn dé Nederlandse risicomanager op het gebied van risicomanagement, verzuim, pensioen en private insurance.
SIEV-schuldhulpverleningsloket
SIEV biedt haar leden hulp bij schuldsanering voor werknemers en heeft de handen ineen geslagen met FinaFit, specialist op het gebied van Schuldsanering voor werknemers. Het SIEV-schuldshulpverleningsloket is voor alle SIEV-leden telefonisch bereikbaar op 085 – 0478281, keuzemenu: optie 3 en wordt.
Waarom is ondersteuning bij schuldsanering van werknemers zo belangrijk?
Duurzame inzetbaarheid verlaagt directe en indirecte kosten van de werkgever. Puls het is één van de aandachtspunten die hoog op de agenda staat bij de SIEV-leden. Daarnaast zijn de voordelen o.a.:
- lager ziekteverzuim van de werknemer;
- minder extra administratieve inzet;
- minder extra HR inzet;
- geen loonbeslagen meer;
- productievere en meer gemotiveerde medewerkers;
- behoud van goede werknemers;
- toekomstige medewerkers van een uitkering naar werk begeleiden;
- veel meer loyaliteit van de medewerker richting werkgever;
- onderscheidend vermogen van de werkgever neemt toe;
- te gebruiken voor zowel interne als externe communicatie;
Uit onderzoek van het Nibud blijkt dat een medewerker met problematische schulden een werkgever gemiddeld
€ 13.000 per jaar kost.