Twee branchegenoten binnen een straal van enkele kilometers die altijd met respect voor elkaar zijn omgegaan, hebben de handen geschud: Multi-Service neemt het reguliere schoonmaakwerk van Lukkien Servicegroep over.

Rob Lukkien van Lukkien Servicegroep uit Maarheeze startte al ruim voor Multi-Service Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten met zijn schoonmaakactiviteiten. Lukkien startte in 1983 nu bijna 40 jaar geleden. Frank Verberne van Multi-Service startte in 1994 met zijn schoonmaakbedrijf nu 28 jaar geleden. “Als je elkaar nooit bijt, elkaar respecteert en opdrachtgevers over en weer doorstuurt, dat is best uniek te noemen in schoonmaakland. Rob en Frank hebben altijd hetzelfde uitgangspunt gehad: het schoonste werk is samenwerk’, schrijft bestuurslid en SIEV-lid Frank Verberne op LinkedIn.

Ook het DNA van beide ondernemers is gelijk. Vinden schoonmaak het mooiste vak wat er bestaat, kunnen beiden moeilijk afscheid nemen van dit mooie vak, vinden hun medewerkers het allerbelangrijkste wat ze bezitten, zijn daar dan ook heel zuinig op en gaan voor ze door het vuur. Ook opdrachtgevers zijn voor Rob en Frank relaties die ze willen koesteren. Beide ondernemingen hebben jarenlange relaties met hun opdrachtgevers. Opdrachtgevers die al respectievelijk 40 en 28 jaar trouw zijn aan beide ondernemingen is ook uniek binnen de schoonmaakbranche.

Voor Rob was het geen eenvoudige stap om te stoppen met het reguliere schoonmaakwerk. “Als je vanwege je gezondheid niet meer de aandacht aan je opdrachtgevers kunt geven die ze zeker verdienen, moet er naar een oplossing gezocht worden”, aldus Rob. Door het respect wat Rob had voor Multi-Service (en andersom) ging Rob in gesprek met Frank en samen hebben ze gekeken naar de mogelijkheden om de reguliere schoonmaak van Lukkien Servicegroep over te laten gaan naar Multi-Service Schoonmaak- en Bedrijfsdiensten.

Na het eerste kopje koffie waren de heren er al uit, maar de gezelligheid en anekdotes van beide ondernemers zorgden ervoor dat een kopje kannen zijn geworden.

“Wij gaan ervoor zorgen, dat de opdrachtgevers van Lukkien Servicegroep zich bij onze organisatie net zo goed thuis gaan voelen en dezelfde service krijgen die ze gewend waren. Rob en ik blijven ook in de toekomst samen over de schoonmaak sparren, over alles wat het vak zo leuk maakt. Want ben je met het schoonmaakvirus besmet, dan raak je dat nooit meer kwijt”.