FrisFacilitair hebben we recent mogen verwelkomen als SieV-lid. Het bedrijf uit Dordrecht biedt een totaalpakket aan mogelijkheden: van schoonmaak tot scholing, van wasserij tot zorgmaatje. In vijf vragen leert u Fris Facilitair beter kennen.

1. Wanneer/hoe is uw bedrijf ontstaan?
We zijn ontstaan ruim 30 jaar geleden vanuit een interne schoonmaakafdeling binnen de Sociale Werkvoorziening Drechtwerk. Als FrisFacilitair richten wij ons op schoonmaak-, glasbewassing-, opleiding-, wasserij- en specialistische onderhoudsdiensten. Wij zijn gevestigd in Dordrecht en werkzaam in onder meer de regio Drechtsteden, Hoekse Waard, BAR-gemeentes, Gemeente Gorinchem, Groot-Rotterdam en Den Haag en alles wat hiertussen zit. Of het nu gaat om het schoonmaken van gemeentelijke panden, kantoren, productiehallen, trappenhuizen, klinieken als onderkomen,s zoals van aula’s, scholen of sportaccommodaties, onze medewerkers zorgen ervoor. We bieden een totaalpakket aan facilitaire diensten tegen eerlijke prijzen. Onze deskundige medewerkers gaan dagelijks voor een glansrijk resultaat op pad.

2. Wat was en is de kracht van uw schoonmaakbedrijf?
Bij FrisFacilitair heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen een hoge prioriteit! Dit komt bijvoorbeeld tot uiting in ons personeelsbeleid. Gemiddeld 35% van al onze medewerkers valt onder een van de kwetsbare doelgroepen. We zorgen ervoor dat deze mensen het schoonmaakvak leren, een diploma halen, zich kunnen ontwikkelen. En zij zorgen ervoor dat zij dagelijks met enthousiasme de panden worden schoongehouden. We zijn gericht op de ontwikkeling van mensen: vaktechnische, algemene, sociale en maatschappelijke ontwikkeling.

3. Hoe ziet u de toekomst van uw bedrijf?
We zien ons bedrijf als dienstverlenend bedrijf, wat zich inmiddels al vele jaren heeft gespecialiseerd op het gebied van schoonmaak, de dienstverlening rondom de schoonmaak en het opleiden van mensen vanuit vele doelgroepen. Met name door de schaarste op de arbeidsmarkt maakt dat het steeds moeilijker gaat worden om gekwalificeerde schoonmaakkrachten aan je bedrijf te binden. Wat wij daarom nog meer zijn gaan doen op praktijkscholen, is leerlingen enthousiasmeren voor ons vak, waarna we ze gaan ontwikkelen tot vakkracht schoonmaker en op deze wijze kunnen leerlingen uitromen naar een baan “hoe mooi is dat”!

4. Wat kan er beter/anders in de schoonmaakbranche?
Het imago van de branche. We zouden veel meer het imago van urgent beroep moeten krijgen. Helaas is het imago op schoonmaak nog steeds, in onze ogen, onder de maat. We proberen er intern alles aan te doen om medewerkers aan ons bedrijf te binden we bieden vele faciliteiten, zoals een fiets van de zaak, sporten met een gezondheidsprogramma en werknemerstevredenheidonderzoeken. Als we het echt mogen zeggen: een marktbeweging, waardoor het voor mkb gemakkelijker gaat worden om op schoonmaak-tenders niet alleen in te schrijven, maar ook geselecteerd te worden.

5. Wat kan SieV voor u en uw bedrijf betekenen?
Daar drinken we graag een keer samen een kop koffie op. Dan komen er vast voldoende creatieve ideeën.