Hogere uurlonen voor de jeugd, veranderingen in de opbouw van vakantiedagen, ben je als onderaannemer verantwoordelijk voor een RI&E, de veranderende regelgeving voor werken op hoogte: dit en veel meer praktische items kwamen aan bod in de eerste SIEV-informatiebijeenkomst op 25 maart in een volle zaal met mkb’ers in het Business Park A1 in Deventer met gastheer Anajah Quentin (directeur-eigenaar van Qleaning en oud SIEV-bestuurslid). De tweede infosessie komt eraan: op dinsdagmiddag 12 april bij Crohill in Lelystad. Ook daar zijn SIEV-leden en niet SIEV-leden welkom; deze bijeenkomst kan ook online worden gevolgd. Er zijn nu (28 maart) nog slechts 10 plekken beschikbaar; aanmelden kan via deze link.

Veranderingen in de opbouw van vakantiedagen en in loonbetaling, welke? Contractwisselingen heeft in de nieuwe cao extra uitdagingen. Afkoopsommen, hoe bereken je die? Een schoonmaker heeft elders nog een (schoonmaak)baan, hoe regel je dat? Het eerste deel van de SIEV informatiebijeenkomst nam ondernemersjurist Hella Vercammen van The Legal Factory en het SIEV Cao-loket voor haar rekening. Online deelde Hella heel veel juridische informatie en tips.

Gezond en veilig werken, hoe dan?
In het tweede deel van de SIEV-bijeenkomst op 25 maart gingen vice-voorzitter Laetitia Simonis en voorzitter van de SIEV Cao- en Keurmerkcommissies Maurice Rutgrink, samen met Geert Brander van de Arbeidsinspectie en de deelnemers, in op gezond en veilig werken op hoogte. De brief van de Arbeidsinspectie met een potentiële controle, is ongetwijfeld al bij vele leden op de mat gevallen. Dat roept veel vragen op: wat kun je verwachten, wat kan er gebeuren als je je RI&E niet goed op orde hebt, wat moet je doen om veilig te kunnen werken, hoe los je dat op als zzp’ers elkaar inhuren of als je een opdracht in onderaanneming uitvoert.

Gratis en praktisch RI&E-bestand
De RAS biedt een RI&E voor de branche aan, maar Maurice heeft er een praktisch Excel-bestand voor mkb’ers in specialistische reiniging van gemaakt: “Er zijn veel veranderingen in de regelgeving: meters zijn nu uren”, concludeert Maurice. Het SIEV RI&E-bestand bevat een extra tabblad over veilig werken met (water)slangen. Deze RI&E stelt SIEV voor iedereen (leden en niet-leden) beschikbaar, op de website, dus online.

Gratis informatiemiddag
Op dinsdagmiddag 12 april is Crohill (leverancier van schoonmaakproducten en SIEV-partner) onze gastheer voor de tweede (en laatste) SIEV-informatiemiddag over de nieuwe cao en de aankomende controles van Arbeidsinspectie.

Aanmelden is eenvoudig en deelnemen is gratis via deze link: aanmelden SIEV-bijeenkomst 12 april. Er zijn nog slechts 10 plekken.

Het programma begint om 13.30 uur met ontvangst, 14.00 tot 16.00 uur nieuwe schoonmaakcao en Arbeidsinspectie, vanaf 16.00 uur afsluitende netwerkborrel.