Op het grootste professionele sociaalnetwerksite ter wereld LinkedIn verwelkomt SIEV-voorzitter Raymond Kouwenberg de 2000e volger op de SIEV-pagina. “In een jaar tijd hebben we een groei gerealiseerd van 512 naar meer dan 2000 professionals met interesse in de schoonmaak. Ook aan het aantal en de diversiteit in posts hebben we gewerkt, waarmee we onze mkb-branchevereniging veel meer uitdragen en een hoger bereik genereren. SIEV krijgt dus steeds meer bekendheid. Ik waardeer het enorm dat we de mogelijkheid hebben om mkb’ers bijeen te brengen: we informeren, leren van elkaar, ondersteunen waar mogelijk en helpen ze groeien. Dat maakt mkb-schoonmaakondernemers productiever en succesvoller.”

De visie van LinkedIn is gelijk aan de visie van SIEV: economische kansen creëren voor ieder lid van de beroepsbevolking. LinkedIn doet dat wereldwijd, SIEV doet dat voor schoonmaakondernemers in het mkb-segment in Nederland.

Meer leden maakt sterker
Raymond reageert: “In het aantal volgers van SIEV op LinkedIn kunnen we zeker nog verder groeien. In volgers, in posts maar ook in bereik groeiden we het afgelopen jaar: van enkele honderden naar 15.110 impressions in september, dus meer dan 15.000 mensen bereikten we met onze diverse posts.”

SIEV geeft op zijn LinkedIn-pagina praktische, financiële en juridische informatie voor schoonmaak-mkb’ers, polst de meningen met onze stellingen, deelt opiniërende blogs, feliciteert leden met het (opnieuw) behalen van het SIEV-Keurmerk en nodigt ook niet-leden uit voor bijeenkomsten – bijvoorbeeld met de Arbeidsinspectie – en beurzen. “We zijn dus écht een actieve branchevereniging, waar de deur open staat.”

De stem van het mkb
“Een belangrijk speerpunt voor ons als SIEV is het feit, dat we als volwaardig gesprekspartner gezien willen worden in de schoonmaakbranche, naast de vakbonden, onze collega-brancheorganisatie Schoonmakend Nederland en RAS. Ook wij behartigen een belangrijke groep mkb-leden, die recht van spreken hebben via hun branchevereniging en dus gehoord moeten worden. Laten we niet vergeten dat 97% van de ondernemers in Nederland mkb’er is. In alle branches, zo ook in de schoonmaak.”

“We beseffen dat SIEV haar netwerk verder moet op- en uitbouwen. Dat doen we dus al via LinkedIn, bijeenkomsten, onze hulploketten, ons Bestuursbureau en persoonlijk via het bestuur. Maar we doen dat ook in Den Haag om de stem van het mkb te kunnen laten horen bij de politiek en bestuurders van ons land. Kortom, we snappen wat er nodig is en zijn daar elke dag druk mee bezig.”

De kracht van het mkb
Raymond tot slot: “SIEV heeft een duidelijk doel voor ogen en weet dat ze voor een veel grotere groep de spreekbuis kan zijn; daarom zoeken we meer leden. Immers, hoe groter SIEV wordt, hoe sterker we samen zijn. De kracht van de mkb’er dragen we samen met onze leden uit. Alleen ga je verder samen ga je harder is niet voor niets ons credo.”