Op donderdag 27 oktober wordt voor de negende keer de Best Practice Award uitgereikt. Deze uitreiking vindt plaats tijdens de finale in Green Village in Nieuwegein. “We hadden dit jaar een aantal mooie best practices, allemaal gericht op duurzame arbeidsverhoudingen. Ook het onderwerp duurzame inzetbaarheid is prominent in de best practices aanwezig”, vertelt Bert van Boggelen, voorzitter van de jury van de Best Practice Award 2022. Anajah Quentin van Qleaning is genomineerd. Gefeliciteerd! Met welk project en waarom?

Gemeente Deventer en Qleaning
Qleaning maakt in opdracht van de gemeente Deventer de opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen schoon. Qleaning biedt de vluchtelingen een schoonmaaktraining aan en laat ze meewerken, deels als besteding van de (vele) vrije tijd, deels als opmaat naar een baan als schoonmaker. De gemeente Deventer heeft versneld een bsn nummer verstrekt. Hiermee was de weg vrij naar betaald werk. De gemeente heeft alle uren van de vluchtelingen betaald, ook de uren dat de vluchtelingen nog niet volledig inzetbaar waren.

Best practice 
De indieners voor de Best Practice zijn organisaties die samen de Code Verantwoordelijk Marktgedrag Schoonmaak- en Glazenwassersbranche succesvol in de praktijk brengen. Met als resultaten: verbeterde arbeidsomstandigheden, een versterking van de betrokkenheid van de schoonmaakmedewerker en een verbetering van de kwaliteit van het schoonmaakwerk. Bij de beoordeling van de ingezonden best practices is voor de jury het belang van samenwerking/partnerschap tussen opdrachtgever en opdrachtnemer (of wel ketensamenwerking noemen) een belangrijk criterium.