“Een prima, positieve vergadering op een toplocatie, culinair goed verzorgd, met een inspirerende rondleiding en de goodie bag als dankjewel van de gastheer”, concludeert Raymond Kouwenberg. Raymond beleefde zijn eerste alv als voorzitter; de deelnemers en SIEV-leden beleefden nog meer primeurs tijdens de algemene ledenvergadering bij i-team Global in Eindhoven op 11 oktober. Op ludieke wijze omlijst door tv-presentatrice Marja Middelkoop, bekend van Hoe schoon is uw huis. Uiteraard kwam de samenwerking met Schoonmakend Nederland ter sprake, stelden leden vragen over een mogelijk openbreken van de huidige cao en zet het SIEV-bestuur stappen om aan de cao-onderhandelingstafel te komen mét een oproep aan de leden: doe je ook mee?

Natuurlijk werd oud-voorzitter en vakantiegenieter Maurice Rutgrink gemist en genoemd. Op het podium in de indrukwekkende zaal van i-team Global bespraken Raymond en bestuursleden Laetitia Simonis, Antoine Verhoef, Rolien van Groeningen en Frank Verberne enkele wijzigingen in de statuten, de aankomende samenwerking met assurantie-adviesbedrijf Rivez om SIEV-leden een goede dekking tegen aantrekkelijke premie te kunnen bieden, het stappenplan voor meer ledenbinding en de roep om uitbreiding van de Keurmerkcommissie en de Redactiecommissie voor een beter bekeken ledenplatform. Na afloop mochten de deelnemers aan deze algemene ledenvergadering op uitnodiging van gastheer i-team de i-mop, i-wash en i-suit gedurende drie maanden testen. Voor velen ook een primeur.

“Interactie was er zeker tijdens deze alv”, blikt Raymond terug. “De kracht van het mkb en de vereniging moeten we samen oppakken door te investeren in netwerken in politiek Den Haag met MKB-Nederland en andere werkgeversorganisaties. In dat netwerk maak je het verschil. Daarvoor hebben we onze leden ook nodig, bijvoorbeeld door meer leden aan te brengen, samen met het bestuur op te trekken in politieke en tactische netwerkconnecties of door deel te nemen aan SIEV commissies, zoals de Cao-, Keurmerk en Redactiecommissie. Dan maken én zorgen we samen voor slagkracht.”

Heb je ideeën? Wil je meedenken? Bel of mail het SIEV Bestuursbureau.