Na eerdere berichtgeving hierover, was het dan gisteren zo ver: de prijsuitreiking vond plaats aan de Nederlandse en Belgische Schoonmaker van het Jaar 2017: Janice Goossens uit Oudewater, werkzaam bij Dejo Schoonmaakorganisatie, is de Nederlandse Schoonmaker van het Jaar 2017. Voor België is dat Marinio Babel uit Malle. Hij werkt bij het Algemeen Ziekenhuis Sint-Jozef. Namens SIEV feliciteren wij beiden met het behalen van deze prijs!

Tegenover ongeveer 100 kandidaten, aanhang, supporters en sponsoren, kregen Janice en Marinio de awards uitgereikt. De jury benadrukte dat het een moeilijke keuze was. “De kandidaten lagen zo dicht bij elkaar”, aldus jurylid David de Mol. “Deze finalisten zijn allemaal boegbeelden van de schoonmaak. Ieder op zijn eigen manier.

Criteria Schoonmaker van het Jaar
De afgelopen maand had de jury de moeilijke taak om te beslissen welke schoonmaaktoppers de absolute winnaars zijn. Elke inschrijving voor Schoonmaker van het Jaar gebeurt op basis van criteria als inzet, betrokkenheid, motivatie, opleiding, ervaring en kennis(overdracht). Met deze criteria in gedachten werden tien Nederlandse en tien Belgische halve finalisten gekozen, bij wie de juryleden daarna op bezoek gingen. Op basis van dit bezoek, de gesprekken en uiteraard de criteria werden uiteindelijk de tien finalisten gekozen. Janice en Marinio maakten veruit de beste indruk op de jury en slepen daarom de titel ‘Schoonmaker van het Jaar 2017’ in de wacht.

Volgend jaar een SIEV-lid?
Helaas zijn de winnaars van Schoonmaker van het Jaar 2017 geen lid van onze branchevereniging. Laten we er volgend jaar met z’n allen voor zorgen dat er zoveel SIEV-leden meedoen, dat het haast onmogelijk is dat de winnaar geen SIEV-lid is. Dat moet toch kunnen, nu we hard naar de 200 leden toe gaan en er daarom meer dan genoeg goede schoonmakers in de race kunnen zijn om deze prijs in de wacht te slepen. Houd daarom de informatie over dit onderwerp in de gaten en nomineer jouw schoonmaker(s) tijdig voor deze prijs!