De jury heeft de winnaars van de Golden Service Awards 2020 op donderdag 3 december tijdens een online uitzending bekendgemaakt. Khadija El Bhouayadi is de Schoonmaker van het Jaar 2020. Michael Schreppers mag zich Leidinggevende van het Jaar noemen. Het Schoonmaakteam van het Jaar bevindt zich bij Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé. En de prijs voor Glazenwasser van het Jaar werd voor het eerst uitgereikt aan Rick Pontsteen.

Schoonmaker van het Jaar
Khadija El Bhouayadi, werkzaam bij de Ernst Sillem Hoeve Den Dolder namens werkgever EW Facility Services, is volgens de tienkoppige jury dé ambassadrice van het schoonmaakvak. Zij werd daarom uitgeroepen tot Schoonmaakster van het Jaar 2020. “Iedereen was vol lof over Khadija en haar enorme verantwoordelijkheidsgevoel richting het hotel waar zij werkzaam is”, zegt GSA-jurylid Albert-Jan Hoefnagels over deze schoonmaaktopper. “Als alleenstaande vrouw met drie kinderen heeft ze veel ballen hoog te houden. Dit doet zij met verve en kracht. De glimlach op haar gezicht op elk moment van de dag wordt enorm gewaardeerd. Er wordt hard gewerkt door het hele team, maar er is ook veel plezier. Dat was zeker te merken. Khadija is iemand waar je van op aan kunt, die enorm flexibel is en makkelijk schakelt. Ze is erg bescheiden en dat siert haar, maar ze doet zichzelf echt tekort. Khadija is een voorbeeld voor de schoonmaakbranche.”

Leidinggevende van het Jaar
De titel Leidinggevende van het Jaar 2020 gaat naar Michael Schreppers. Hij werkt namens Hago Zorg als rayonmanager bij het Leids Universitair Medisch Centrum. “Het enthousiasme van alle mensen in het LUMC die ik over Michael heb gesproken, is niet op papier uit te drukken”, begint jurylid Berber Smit. “Hij is ondanks zijn leidinggevende rol ‘one of the guys’ en is een ongelofelijke, oprechte bruggenbouwer. Met als doel om het allerbeste uit zijn team te halen en zijn collega’s steeds beter te laten worden in hun vak. Op zijn geheel eigen wijze, die veel mensen positief verrast, zorgt hij echt voor zijn collega’s, waardoor 180 schoonmakers al 5 jaar met veel plezier het schoonmaakvak uitoefenen in het LUMC. Tenslotte is Michael een vaste gesprekspartner aan allerlei tafels als er gesproken wordt over schoonmaak en hygiëne. Dit bevestigt zijn brede kennis en scherpe kijk. Michael is een echt boegbeeld voor de leidinggevenden in de schoonmaak!”

Schoonmaakteam van het Jaar
Het Schoonmaakteam van het Jaar 2020 vinden we bij Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé. De beroepstrots druipt ervan af bij dit team bestaande uit zestien schoonmaaktoppers, zegt GSA-jurylid Marjolijn Hoogendam. “Deze ouderenzorgorganisatie heeft oog voor hygiëne en kwaliteit. De aanpak van het schoonmaakteam is in 2016 zeer gestructureerd opgezet; werkprogramma’s voldoen aan de richtlijnen, de communicatie binnen het team en met de organisatie is structureel en goed, de juiste middelen en materialen worden ingezet en medewerkers zijn geschoold met een vakopleiding. Ook bij toepassing van isolatie schoonmaakprotocollen weten zij hoe te handelen. Het is een zeer professioneel en tegelijkertijd gastvrij en cliëntgericht team. Veel cliënten genoten ervan dat tijdens de coronabeperkingen zij toch het dagelijks contact met de vaste schoonmaakmedewerker konden hebben. De beroepstrots was hoor- en voelbaar tijdens de beoordeling. Zo fijn en belangrijk!”

Glazenwasser van het Jaar
Dit jaar werd voor het eerst de prijs voor Glazenwasser van het Jaar uitgereikt. Rick Pontsteen van SMB Willems was de gelukkige en mag deze titel met zich meedragen. “Een topper, naast natuurlijk de andere geweldig goede genomineerde glazenwassers”, zeggen juryleden Peter Meijboom en André de Reus. “Rick beschikt over toonaangevende kennis en dat koppelt hij aan zijn door iedereen gewaardeerde werkhouding. Zijn optimale vak- en veiligheidskennis draagt bij aan het aanzien en het respect dat hij ervaart en verdient bij collega’s en klanten. Daarnaast heeft Rick een duidelijke visie met betrekking tot zijn ontwikkeling om klaar te zijn voor de toekomst. Kortom: een terechte winnaar!”

We bedanken de ambassadeurs die achter de Golden Service Awards staan en deze verkiezing mede mogelijk maken. Dat zijn Numatic, Katrin, ICS Groep, SMB Willems, CSU, Gom, OSB en EW Facility Services.