085 - 210 11 20 bestuursbureau@siev.nl

Keurmerken

SIEV heeft voor haar leden een drietal verschillende keurmerken:

Klik op het logo van het keurmerk voor meer informatie.

Waarom een keurmerk?

Een keurmerk in de schoonmaaksector kan om verschillende redenen voordelig zijn. Hier zijn een paar belangrijke redenen waarom een keurmerk in de schoonmaakindustrie nuttig kan zijn:

  • Kwaliteitsborging: Een keurmerk fungeert als een bevestiging dat een schoonmaakbedrijf voldoet aan bepaalde kwaliteitsnormen en normen voor professionele dienstverlening. Het helpt opdrachtgevers te vertrouwen op de kwaliteit en betrouwbaarheid van de diensten die ze ontvangen.
  • Transparantie: Een keurmerk zorgt voor transparantie over de kwaliteit en betrouwbaarheid van schoonmaakdiensten. Opdrachtgevers kunnen erop vertrouwen dat bedrijven met een keurmerk aan bepaalde standaarden en normen voldoen.
  • Professionaliteit: Het behalen van een keurmerk vereist naleving van bepaalde professionele normen en gedragscodes. Dit draagt bij aan de professionaliteit van de branche en helpt om het imago van de schoonmaaksector te verbeteren.
  • Veiligheid: Keurmerken richten zich ook op veiligheidsaspecten van schoonmaakwerkzaamheden, vooral als er gevaarlijke stoffen of situaties bij betrokken zijn. Het keurmerk kan aangeven dat het bedrijf de nodige training en maatregelen heeft genomen om de veiligheid van medewerkers en klanten te waarborgen.
  • Vertrouwen: Opdrachtgevers zijn meer geneigd om te kiezen voor een schoonmaakbedrijf met een erkend keurmerk, omdat dit aangeeft dat het bedrijf zich inzet voor kwaliteit en klanttevredenheid. Dit kan leiden tot meer vertrouwen en loyaliteit van opdrachtgevers.
  • Onderscheidend vermogen: In een competitieve markt kan een keurmerk een schoonmaakbedrijf onderscheiden van concurrenten die niet aan dezelfde normen voldoen. Dit kan leiden tot een concurrentievoordeel en een groter marktaandeel.
  • Stimulans voor verbetering: Schoonmaakbedrijven worden gestimuleerd om voortdurend te verbeteren om aan de eisen van het keurmerk te blijven voldoen. Dit kan leiden tot een voortdurende verhoging van de kwaliteit van de dienstverlening.

Het is belangrijk op te merken dat niet alle keurmerken gelijk zijn en dat de waarde ervan afhangt van de geloofwaardigheid en de strengheid van de normen die worden gehandhaafd. Bedrijven en consumenten moeten kritisch kijken naar welke keurmerken relevant zijn voor hun specifieke behoeften en ervoor zorgen dat ze betrouwbare bronnen gebruiken bij het beoordelen van de waarde van een keurmerk.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op.

N I E U W S

Wil je op de hoogte zijn van alle belangrijke informatie, op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Download dan onze SIEV-app.

CONTACT

SIEV Branchevereniging Schoonmaak
Stadsplateau 7-8.22
3521 AZ  UTRECHT

T. 085 – 210 11 20
E. bestuursbureau@siev.nl

Klik hier voor onze privacy policy

Copyright (C) SIEV 2023