085 - 210 11 20 bestuursbureau@siev.nl

MVO-Keurmerk

-KHet MVO-Keurmerk praktisch

 

SIEV en Qualis Insight hebben samen de handen in een geslagen om, naast het SIEV-Keurmerk, het Keurmerk Glas en Gevel, ook een MVO-Keurmerk, het Social Impact Label, af te stemmen op de schoonmaakbranche. Met een eigen MVO-Keurmerk laat SIEV zien waarin het MKB zich onderscheidt in de schoonmaakbranche.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) in de schoonmaakbranche is van groot belang vanwege verschillende redenen, vooral met betrekking tot de continuïteit en de impact op het MKB (Midden- en Kleinbedrijf). Hier zijn enkele belangrijke redenen waarom MVO in de schoonmaakbranche wordt nagestreefd:

 •  Milieubescherming:
  Schoonmaakactiviteiten kunnen aanzienlijke milieueffecten hebben, zoals het gebruik van chemicaliën, water en energie. Door te streven naar MVO-praktijken, zoals het gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen, het minimaliseren van water- en energieverbruik, en het verminderen van afval, kan de impact op het milieu worden verminderd.
 • Arbeidsomstandigheden:
  In de schoonmaakbranche zijn veel werknemers actief, vaak met verschillende arbeidsomstandigheden. MVO in de vorm van het waarborgen van eerlijke lonen, veilige werkomgevingen, training en ontwikkelingsmogelijkheden draagt bij aan het welzijn van werknemers en zorgt voor een duurzame arbeidskracht.
 • Maatschappelijke betrokkenheid:
  Schoonmaakbedrijven hebben een directe invloed op de gemeenschappen waarin ze opereren. Door betrokkenheid te tonen bij de lokale gemeenschap, bijvoorbeeld door het ondersteunen van lokale goede doelen, het bieden van kansen aan kansarme groepen, of het participeren in buurtinitiatieven, kan een schoonmaakbedrijf zijn positieve impact vergroten.
 • Klantvereisten en reputatie:
  Steeds meer klanten, waaronder bedrijven en instellingen, hechten waarde aan MVO-praktijken bij het selecteren van leveranciers en dienstverleners. Door MVO te omarmen, kan een schoonmaakbedrijf voldoen aan de eisen van klanten en een positieve reputatie opbouwen, wat op zijn beurt kan leiden tot een hogere klanttevredenheid en een betere concurrentiepositie.
 • Wet- en regelgeving:
  Overheden en brancheorganisaties leggen steeds strengere regels en voorschriften op met betrekking tot milieubescherming, arbeidsomstandigheden en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Door proactief te zijn en MVO-praktijken te implementeren, kan een schoonmaakbedrijf voldoen aan deze regelgeving en mogelijke boetes of sancties voorkomen.

Kortom, MVO in de schoonmaakbranche is essentieel voor het waarborgen van de continuïteit van bedrijven, het voldoen aan de verwachtingen van klanten, het behouden van een positieve reputatie en het vervullen van sociale en milieudoelstellingen. Dit geldt vooral voor het MKB, waar een goede reputatie en klanttevredenheid cruciaal zijn voor groei en overleving in een competitieve markt.

Wil je het MVO-Keurmerk aanvragen? Stuur een e-mail naar bestuursbureau@siev.nl.

Na de toetsing ontvangt het bedrijf het MVO-Keurmerk.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op.

N I E U W S

Wil je op de hoogte zijn van alle belangrijke informatie, op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Download dan onze SIEV-app.

CONTACT

SIEV Branchevereniging Schoonmaak
Stadsplateau 7-8.22
3521 AZ  UTRECHT

T. 085 – 210 11 20
E. bestuursbureau@siev.nl

Klik hier voor onze privacy policy

Copyright (C) SIEV 2023