085 - 210 11 20 bestuursbureau@siev.nl

Ernst – Jan Karels staat namens Makita Nederland op de Interclean Beurs. Een delegatie van SIEV schoof ook aan bij onze toekomstige gastheer van de komende Algemene Ledenvergadering in november.

“Vanuit de markt hoor je veel geluiden dat de beurs leeft”, concludeert Ernst Jan. “Het is weliswaar een internationale beurs, maar we begroeten ook veel relaties uit Nederland. Vanuit Makita Nederland B.V. hebben we de focus op innovatie gelegd. Ook de schoonmaakbranche neemt hier een belangrijke plaats  in. We hebben een mooi programma met veel varianten stofzuigers. We willen Makita nog altijd onder de aandacht blijven brengen. Het is een bekend merk met een breed speelveld waar mooie uitdagingen liggen. Ambassadeurs zijn hierin dan ook belangrijk”.

Ernst Jan Karels belicht desgevraagd de toekomst van de schoonmaakbranche. “Er komt steeds meer de nadruk op duurzaamheid en innovatie te liggen”, zegt hij. “Bij duurzaamheid komt het klimaat echt naar voren. ‘Hoe kun je als bedrijf er voor zorgen dat je dit goed onder controle krijgt?’, is een vraag die vaak terugkomt. Ook de personeelsschaarste blijft een uitdaging. Er zijn op de beurs dan ook relatief veel robots. Je merkt dat hier veel meer de nadruk op ligt dan in voorgaande jaren”.

“Makita is een prachtig Japans bedrijf”, vult SIEV-voorzitter Paul Fok aan. “Het is een andere cultuur dan in Europese landen. De nadruk ligt op reinheid en netheid. Het is bekend vanuit andere machines. Met name als het gaat om de accu, die steeds belangrijker in het leven wordt. De tijden van stroomkabels worden steeds meer achterhaald. De accu maakt een nieuwe wereld open. Dat is ook de reden dat we bijzonder blij zijn dat we de ALV in november bij Makita kunnen houden. We gaan zodoende iets anders laten zien dan gebruikelijke zaken”.

“We hebben ons bij SIEV aangesloten, omdat we het een prima initiatief vinden”, aldus Ernst Jan. “SIEV is een goede weg ingeslagen. Er zijn bij SIEV aantrekkelijke instapmogelijkheden voor MKB-bedrijven. Het is belangrijk dat SIEV een grotere slagkracht krijgt, waarin ze steeds serieuzer worden genomen”.

Het nieuwe magazine van SIEV heet niet voor niets de ‘SIEV500’, omdat men naar de 500 leden wil. “Of dit realistisch is? Jazeker”, reageert Ernst Jan. “Hier kan meer draagkracht door krijgen. In het MKB ligt voor SIEV een enorme potentie. Ook Makita ziet deze meerwaarde. Ik adviseer aan SIEV daarom om de verbindingen te blijven zoeken”.

Op de foto begroet Ernst Jan Karels SIEV-voorzitter Paul Fok bij stand van Makita op de Interclean Beurs.